Řešení potravinového problému rozvojových zemí - východiska a opatření - Jeníček, Vladimír
Riešenie potravinového problému v rámci celkovej makroekonomickej reformy. Poskytnutie potravinovej pomoci, rozvoj infraštruktúry, odstránenie chudoby, rozvoj poľnohospodárstva. Nastolenie politickej stability. Odstránenie prekážok brániacich rozvoju súkromného podnikania. Prístup na svetové trhy.