Boj proti korupcii - Kovalčík, Ján
Z obsahu: Korupcia vo verejnom sektore je významnou brzdou hospodárskeho rastu a zdrojom nestability. Prebúdzajúca sa verejná mienka zvyšuje možnosti odhalenia korupcie. Boj proti korupcii na Slovensku má oporu v legislatíve. OECD jednotne proti podplácaniu zahraničných verejných činiteľov. Protikorupčné pravidlá zavádza aj Rada Európy.