Návrh zákona o daniach z príjmov počíta s najvýraznejším znížením priamych daní za posledné desaťročie - Kovalčík, Ján
Návrh nového zákona o dani z príjmov by mal nadobudnúť účinnosť 1. januára 2000 po schválení slovenskou vládou a parlamentom. Ciele nového zákona. Korekcie v jednotlivých daňových pásmach. Valorizácia nezdaniteľných častí príjmu. Skrátenie odpisových lehôt. Dosah opatrení na štátny rozpočet.