To, že sa pre vysoké úroky na Slovensku nedá podnikať, je často len výhovorka - Veščičík, Milan
Hospodárenie slovenského podniku na Slovensku a slovenského podniku fiktívne preneseného do Nemecka. Príklad výkazu ziskov a strát podniku na Slovensku a po prepočte v Nemecku. Snaha o lepšie výsledky podniku na Slovensku. Rozbor finančných nákladov. Potreba monitoringu primeranosti nákladov podnikových činností.