Podnikateľov ubíja dlhodobo nemotivačné prostredie - Oujezdská, Lena
Legislatívne bariéry rozvoja malého a stredného podnikania. Zvýšené finančné zaťaženie podnikateľov. Najviac zaťažení sú malí a strední podnikatelia. Nevhodná odpisová politika. Nedostatočná legislatíva v oblasti vymáhania pohľadávok. Riešeniu problémov malých a stredných podnikateľov by mohla prispieť aj aktívna činnosť Rady vlády pre malé a stredné podnikanie.