Verejnosť a ochrana životného prostredia - Košičiarová, Soňa
Do kategórie predpisov, ktoré sa svojími ustanoveniami dotýkajú regulácie práva verejnosti na informácie o životnom prostredí patrí aj zákon NR SR č. 127/1994 Z.z., účelom ktorého bolo upraviť inštitút posudzovania vplyvov činností na životné prostredie (EIA), ako aj inštitút strategického environmentálneho posudzovania (SEA). Teória správneho práva a účasť verejnosti na správnom konaní.