Priame investície sú najstabilnejším zahraničným kapitálom - Janoška, Juraj
Podiel priamych zahraničných investícií (PZI) na celkovom medzinárodnom pohybe kapitálu. PZI zostali na stabilnej úrovni aj počas finančnej krízy v Ázii. Znižovanie prílevu PZI do rozvojových krajín po prepuknutí ázijskej krízy. Očakávanie stabilizácie kapitálových tokov do rozvíjajúcich sa ekonomík.