Vzdělavatelé učitelů - Vašutová, Jaroslava
Pojem "vzdelávatelia učiteľov" z anglického výrazu "teacher educators" označuje vysokokvalifikovaných odborníkov, ktorí sa profesionálne zaoberajú vzdelávaním učiteľov. Charakteristika profesie vysokoškolského učiteľa. Posudzovanie vysokoškolského učiteľa širším akademickým spoločenstvom. Identifikácia kompetencií učiteľov. Modely prípravy učiteľov. Zhrnutie špecifických znakov vzdelávateľov učiteľov.