Stredoeurópske regióny majú HDP na obyvateľa pod 50 perc. hodnôt EÚ regióny SR dosiahli v roku 1996 distribúciu HDP na obyvateľa 28 - 44 percent priemeru EÚ - Papaj, Karol
Rozdiely v porovnaní hrubého domáceho produktu stredoeurópskych krajín (SVE)a krajín Európskej únie. Podobnosti v distribúcii HDP na obyvateľa medzi EÚ a SVE. Údaje o distribúcii HDP na obyvateľa v jednotlivých štátoch postkomunistických krajín.