Nobelova cena otcovi menovej integrácie R. Mundellovi stále svieže myšlienky napriek tomu, že od ich zrodu uplynulo viac ako tridsať rokov - Tomek, Radoslav
Profil čerstvého držiteľa Nobelovej ceny za ekonómiu Roberta Mundella. Hlavné prínosy R. Mundella ekonomickému poznaniu. Mundellov-Flemingov model. Režim fixných a plávajúcich kurzov. Originálne zistenia Roberta Mundella. Mundellova analýza menovej dynamiky a analýza stabilizačnej politiky v prostredí otvorenej ekonomiky. Vybrané práce R. Mundella.