Zlato a peniaze - Janoška, Juraj
Z obsahu: Zlato zostáva súčasťou globálnych menových rezerv. Od roku 1980 poklesli oficiálne rezervy zlata iba o sedem percent. Trhu najviac ublížil lízing zlata centrálnych bánk. Štát zbavil ľudí ich práva na produkciu súkromných peňazí. Zlato bolo posledným svedkom zdravej meny. Verejné peniaze sú príčinou striedajúcich sa boomov a recesií.