Mnohé deblokácie z Ruska boli predražené a dosiaľ sú nezúčtované - Beer, Gabriel
Najväčším veriteľom Ruska po rozpade bývalého ZSSR bolo bývalé Česko-Slovensko. Rozdelenie pohľadávky v pomere 2:1 po rozpade Česko-Slovenska. Uzavretie medzinárodnej dohody o riešení zadlženosti bývalého ZSSR a Ruska voči Slovenskej republike. Špecifikácia dlžnej sumy a určenie podmienok splácania dlhu. Dosiaľ nezúčtované tovary. Dovoz predražených tovarov.