Majetok a imanie - Hacherová, Žofia
Poukázanie na pojmy: majetok, imanie, vlastné imanie, čisté obchodné imanie, na ich obsah v zmysle zákona o účtovníctve a Obchodného zákonníka. Záväzné vykazovanie majetku a zdrojov v podvojnom účtovníctve podnikateľov vyjadruje metodická schéma: Súvaha.