Ruská spoločnosť: socio-kultúrne a politické faktory konfliktu - Skakunov, E.I
Destabilizácia ruského štátu v dôsledku vhodnej politickej klímy, ktorá vytvára podmienky pre politické násilie v spoločnosti. Proces modernizácie spoločnosti. Socio-kultúrna štruktúrovanosť ruskej spoločnosti. Neinštitucionálnosť politickej konkurencie v Rusku.