Mýtmi opradená Devín banka je pod novým vedením dva roky najrýchlejšie expandujúcou bankou na Slovensku - Kovalčík, Ján
Znovuzrodenie živoriacej Devín banky, a.s. Bratislava po nástupe nového vedenia v r. 1997. Prudký nárast vkladov, zvýšenie celkových aktív, vysoké úroky. Pohľadávky a záväzky banky. Pohľadávky banky voči Ministerstvu financií SR. Deblokácie pohľadávok SR voči Rusku. Akcionári Devín banky. Banka ako jedna z mála slovenských bánk poskytuje nové úvery.