Irská zkušenost s členstvím v EU - inspirace pro Českú republiku
Historický pohľad na vstup Írska do Európskej únie. Politický a sociálny dopad. Írsko a stredná a východná Európa. Národná identita a zahraničná politika v Írsku. Podpora rozvoja vidieka v Írsku a štrukturálna politika Európskej únie.