Rozširovanie Európskej únie - Hajšel, Robert
Z obsahu: Rokovania o vstupe do EÚ sa so SR začnú v roku 2000. Slovensko ešte nemá fungujúcu trhovú ekonomiku. V Partnerstve pre vstup dominujú Rómovia, reštrukturalizácia a zákony. G. Verheugen: Slovensko môže vstúpiť do EÚ spolu so susedmi. SR neustúpila požiadavkám rakúskych poslancov. Medzi kandidátmi sú aj značné rozdiely.