Zájmové skupiny, lobby - Laboutková, Šárka
Charakteristika záujmových skupín, ich rôznorodosť a členenie. Rozdiely medzi záujmovými skupinami a politickými stranami. Lobbing ako zvláštna kapitola vo vývoji záujmových skupín. Spôsoby lobovania. Význam záujmových skupín v USA a v Európe. Lobbing v českých podmienkach. Praktické príklady.