Srovnání hospodářského vývoje České republiky s vybranými zeměmi střední a východní Evropy - Tomšík, Vladimír
Makroekonomický vývoj v krajinách strednej a východnej Európy. Ekonomické reformy v Poľsku, Maďarsku, Slovensku, Slovinsku, Bulharsku, Rumunsku a Česku. Vývoj inflácie. Vývoj na trhu práce a miera nezamestnanosti. Zahraničný obchod a vonkajšia rovnováha. Príliv priamych zahraničných investícií do transformujúcich sa ekonomík. Celkový čistý dlh východných ekonomík. Faktory ovplyvňujúce vývoj zahraničného obchodu. Vplyv ázijskej krízy v krajinách východnej Európy.