V zahraničných firmách v SR sa uplatňujú najmä mladí ľudia - Ferenčíková, Soňa, 1960-
Prínosy zahraničných investorov pre ekonomiky postkomunistických krajín. Investori hodnotia podmienky pre úspešné pôsobenie v krajinách SVE. Rozsiahly dotazníkový výskum v najväčších firmách so zahraničnou účasťou na Slovensku. Otázka o výške investícií do ľudských zdrojov, využitie štátnych dotácií a príspevkov na oblasť ľudských zdrojov. Priemerný vek zamestnancov. Priemerná mesačná mzda. Manažment a manažéri firiem.