EBRD - Európska banka pre obnovu a rozvoj - Štiptová, Alena
Založenie Európskej banky pre obnovu a rozvoj 29.5.1990 v Paríži. Prezident banky. Rada guvernérov a miesto konania výročného zasadania. Špecifické stránky EBRD. Finančné nástroje. Financovanie prostredníctvom sprostredkovateľov - kofinancovanie. Kapitálový vklad. Aktivity EBRD v SR. Pôžičky EBRD reformným krajinám.