Zveřejňované informace bank - Valkounová, Eva
Informačná povinnosť bánk - poskytovať verejne dostupné informácie. Základná informačná povinnosť - zverejňovanie údajov z účtovných závierok overených audítorom. Zvláštna informačná povinnosť - vyplýva z členstva banky na verejne obchodovateľných trhoch cenných papierov (postavenie banky ako emitenta cenných papierov). Vypovedacia schopnosť zverejňovaných údajov. Dosiahnutie objektívnych informácií.