Vnútropodniková kontrola v štátnych podnikoch a akciových spoločnostiach s účasťou štátu - Klobušický, Peter
V slovenskom hospodárstve pôsobia podniky líšiace sa najmä formou vlastníctva, vrátane tzv. strategických podnikov a akciových spoločností s účasťou štátu. Pretrvávajú však rozpaky nad úlohami a postavením vnútornej kontroly v týchto organizáciách. Rozdielne úlohy a postavenie podniku v trhovej ekonomike a v centrálne riadenej ekonomike. Špecifické znaky podniku v centrálne riadenej ekonomike. Charakteristické znaky podniku v trhovej ekonomike. Organizácia kontroly a kontrolné kritériá. Efektívne metódy zabezpečenia kontroly.