Občianske združenia v demokratickej spoločnosti - Magurová, Zuzana
Vznik, zánik, registráciu a ďalšie náležitosti o občianskych združeniach upravuje zákon č. 83/1990 Zb. o združovaní občanov v znení neskorších predpisov - zákona č. 300/1990 Zb., zákona č. 513/1991 Zb. a zákona č. 62/1993 Z.z.