Nadácie - ich vznik a poslanie - Magurová, Zuzana
Nadácie ako zvláštny druh právnických osôb sa zriaďujú a vznikajú na základe ustanovení Občianskeho zákonníka, Zákona o nadáciách č. 207/1996 Z.z. a Zákona o neinvestičných fondoch č. 147/1997 Z.z.