Empirie vztahu mezi mírou nezávislosti centrální banky a výsledky její politiky - Kotlán, Viktor
Definícia a meranie nezávislosti centrálnej banky. Nezávislosť "de jure" a "de facto". Nezávislosť centrálnej banky a inflácia. Nezávislosť centrálnej banky a reálna ekonomika (dlhodobý rast, náklady dezinflácie, optimálna miera inflácie). Determinanty nezávislosti centrálnej banky.