Nízke dotácie sa majú riešiť reguláciou cien a dovoznými kvótami - Janků, Jana
Prostriedky vyčlenené pre rezort pôdohospodárstva v návrhu štátneho rozpočtu na r. 2000. Najväčší objem smeruje do poľnohospodársko-potravinárskeho komplexu. Suma vyčlenená pre Štátny fond trhovej regulácie. Nespokojnosť poľnohospodárov s navrhovanou výškou dotácií. Nízka výkonnosť niektorých poľnohospodárskych podnikov. Liberalizácia cien niektorých poľnohospodárskych výrobkov.