Na zvyšovanie spoluúčasti pacienta pri financovaní zdravotníctva chýba na Slovensku celospoločenská dohoda - Velecký, Milan
Podiel súkromných zdrojov vo financovaní zdravotníctva. Ministerstvo zdravotníctva SR pripravuje zmenu v organizácii systému zdravotného poistenia. Snaha zvýšiť spoluúčasť pacienta pri financovaní zdravotníctva. Nedostatok zdrojov na financovanie zdravotníctva.