Úloha štátu v ekonomike a mýtus liberalizmu - Šikula, Milan
Analýza úlohy štátu v ekonomike, proces globalizácie a transformácie v SR. Fungovanie, vzájomná spätosť a podmienenosť trhu a štátu. Rozdiely reálnej svetovej ekonomiky od modelov dokonalej konkurencie. Východiská a predpoklady efektívnej trhovej ekonomiky. Liberálna koncepcia fungovania ekonomiky. Ekonomická úloha a funkcie štátu v ekonomike. Nekoncepčná a neracionálna transformácia vlastníckych štruktúr a národohospodárske straty.