Podpora úspechu v japonskej ekonomike - nástroj úspechu v procese globalizácie japonskej ekonomiky - Baláž, Peter
Proexportná politika japonskej ekonomiky v procese globalizácie. Otvorenie domáceho trhu zahraničným importérom v 80. rokoch. Na konci osemdesiatych a začiatkom deväťdesiatych rokov zameranie na využívanie štandardných podporných metód. Podporné organizácie rozširujúce priestor pre vývoz japonského tovaru, služieb a kapitálu. Systém organizácie vývozu. Štruktúra kooperácie japonských organizácií pri podpore vývozu. Priemyselná politika Japonska presadzovaná prostredníctvom MITI (Ministerstvo zahraničného obchodu a priemyslu). Stimulujúca úloha štátu v prípade japonskej ekonomiky.