O význame a funkciách ekonomického rastu vo vzťahu k stabilizačnej politike v národnom hospodárstve - Mokrý, Vladimír
Vyjadrenie (kvantifikácia) ekonomického rastu. Skúmanie tempa ekonomického rastu. Vzťah medzi skutočným a potenciálnym hrubým domácim produktom. Primeranosť ekonomického rastu. Upresnenie pojmu trvalý ekonomický rast. Zmysel a funkcie stabilizačnej politiky. Praktické skúsenosti vyspelých ekonomík zo striktnej orientácie na nástroje fiškálnej a monetárnej politiky.