Dynamika rastu cestovného ruchu sa dá prirovnať len k informačno-komunikačným technológiám - Janků, Jana
Svetová turistická organizácia (World Tourism Organization - WTO) - správa o počte turistov, raste výdavkov na turistiku, najviac navštevovaných regiónoch za roky 1989-1998. Príjmy z cestovného ruchu v jednotlivých regiónoch. Dynamika rastu svetového cestovného ruchu.