Talianske firmy sú otvorené vzájomnej spolupráci - Oujezdská, Lena
Spolupráca slovenských a talianskych podnikateľov, vzájomné možnosti zatiaľ nie sú naplno využité. Misia talianskych podnikateľov na Slovensku. Spolupráca s talianskou provinciou Ravenna. Spoločné aktivity v niektorých priemyselných odvetviach.