Obce, regióny i rezorty - Pinter, Gejza
Proces územného plánovania ako súčasť priestorového rozvoja našej krajiny na rôznych úrovniach je potrebné zladiť so zásadami ochrany životného prostredia. Koncepciu územného rozvoja Slovenska II schválila vláda SR uznesením č. 903 v roku 1997. Rozpory v územnom plánovaní. Príprava Koncepcie územného rozvoja Slovenska 2001.