Čím neskôr sa podarí rekapitalizovať Poľnobanku, tým viac stratia jej súčasní akcionári - Kovalčík, Ján
Nevyhnutnosť rekapitalizácie Poľnobanky, a.s. Bratislava. Potreba zvýšenia základného imania banky. Spätná revízia výsledkov banky, straty za roky 1997 a 1998. Majitelia akcií Poľnobanky musia počítať so stratami. Problémové úvery. Tvrdý proces reštrukturalizácie vnútri banky. Dlhoročná slabina Poľnobanky - absencia majoritného vlastníka.