Je veda zbytočným luxusom? - Polakovič, Ivan
Dva scenáre vedeckovýskumných činností v roku 2000 v závislosti od rozpočtu. Priority rozvinutého a rozvojového sveta. Výdavky na vedu v krajinách uchádzajúcich sa o vstup do Európskej únie. Únik mozgov zo stredo a východoeurópskeho regiónu. Intenzita výskumu a vývoja vo vybraných krajinách.