Zdravotné poistenie - Blehová, Silvia
Charakteristika poisťovacieho systému v zdravotníctve. Osobný rozsah zdravotného poistenia a zdravotná starostlivosť uhrádzaná zo zdravotného poistenia. Vznik a zánik zdravotného poistenia a oznamovacia povinnosť. Poistné, jeho platenie a povinnosti platiteľov poistného. Vymeriavací základ. Práva a povinnosti poistencov. Organizácia zdravotného poistenia a úlohy zdravotných poisťovní.