Výber optimálneho portfólia v diskrétnej ekonomike - Mlynarovič, Vladimír
Špeciálnou oblasťou financií v rámci ekonomickej teórie je štúdium alokácie a rozvoja ekonomických zdrojov. Model trhu cenných papierov. Arbitráž a ceny cenného papiera na hladkom trhu. Výber optimálneho portfólia na hladkom trhu cenných papierov, na nedokonalom trhu cenných papierov. Arbitráž a ceny aktív v modeli s transakčnými nákladmi. Kopírovanie stavovo podmienených platieb pri nedokonalostiach trhu. Výber optimálneho portfólia na trhoch s transakčnými nákladmi.