Analýza menovej citlivosti slovenskej ekonomiky - Tóth, Ján
Od augusta 1998 koruna oslabila o 16 percent (oproti bývalej parite). Reálny efektívny výmenný kurz je pod svojou dlhodobou rovnovážnou hodnotou. Indikátory, ktoré môžu signalizovať zvýšenú pravdepodobnosť menovej krízy. Metodológia indexu citlivosti.