Členské státy EU: Velká Británie - Lukáš, Zdeněk
Povojnový vývoj a postoj Veľkej Británie k integračnému procesu v Európe. Vstup Veľkej Británie do Európskeho spoločenstva a odmietnutie spoločnej meny. Vybrané makroekonomické ukazovatele ekonomiky Veľkej Británie.