Holding ako forma organizácie podnikania - Šnircová, Jana, 1971-
Skupina podnikov alebo holding - špecifická forma organizácie podnikania. Spočíva v ekonomickom ovládnutí inej spoločnosti. Vzniká akvizíciou, teda kúpou podielu v už existujúcej firme alebo založením novej firmy. Zvýšenie kapitálovej a trhovej sily podniku, synergického efektu vzájomnej súčinnosti združených podnikov a diverzifikácie rizika podnikania.