Úvod do teorie optimálního měnového prostoru - Petráš, Martin
Hodnotenie režimov menových kurzov a vznik teórie optimálneho menového priestoru. Vývoj teórie optimálneho menového priestoru. Určenie optimálneho menového priestoru. Mobilita pracovných síl. Veľkosť ekonomiky a jej otvorenosť. Fiškálna disciplína a vyrovnávacie mechanizmy. Analýza šokov vo vzťahu k EMÚ.