František Ladislav Rieger - zakladatel české ekonomické literatury - Krameš, Jaroslav
Genéza českej ekonomickej terminológie. F. L. Rieger a problém životnej orientácie. Chápanie a význam ekonomickej vedy. Chápanie duševnej práce a nehmotných statkov v ekonomickom myslení Riegera. Priemysel a jeho vplyv na postavenie pracujúceho ľudu. Rozdeľovanie a úlohy politickej ekonómie. Pokračovatelia a kritici F. L. Riegera.