Štvrťročný hrubý domáci produkt SR prvýkrát prevýšil 200 miliárd korún - Suďa, Pavol
Vývoj hrubého domáceho produktu (HDP) v treťom kvartáli r. 1999. Priaznivé externé prostredie. Silný zahraničný dopyt, objem exportu v stálych cenách prevýšil reálny dovoz. Oslabenie kúpnej sily obyvateľstva. Pokles reálnych miezd. Pokles konečnej spotreby domácností. Pokles domáceho dopytu. Nižší podiel medzispotreby.