Od výšky splateného vkladu sa odvodzuje podiel spoločníka na zisku spoločnosti - Jánoš, Daniel
Základné povinnosti spoločníka spoločnosti s ručením obmedzeným - vkladová povinnosť, diferenčná povinnosť, príplatková povinnosť, preukazná povinnosť, ručenie za záväzky a iné povinnosti spoločníkov.