Odvetvie elektrotechniky na Slovensku ťahajú najmä zahraničné firmy - Vašina, Peter
Hospodárenie odvetvia elektrotechnického priemyslu za prvých deväť mesiacov r. 1999. Vývoj zo straty v r. 1998 do zisku v r. 1999. Na zisku sa podieľajú najmä firmy so zahraničnou účasťou. Viac ako polovica tržieb pochádza z exportu. Doznievanie elektrárenských zákaziek. Zvýšenie zamestnanosti.