Tretinu HDP a až takmer polovicu vývozu Slovenska vytvárajú subjekty so sídlom v Bratislave - Začková, Katarína
Tretinu hrubého domáceho produktu (HDP) SR vytvárajú subjekty so sídlom v Bratislave. V Bratislave sídli väčšina veľkých podnikov s celoslovenskou pôsobnosťou a je tu vysoká koncentrácia zahraničných investícií. Rozdielna úroveň a dynamika výkonnosti jednotlivých krajov Slovenska. Podiel krajov na vývoze SR, na produkcii trhových tovarov a služieb, pracovný kapitál a vnútorné finančné zdroje jednotlivých krajov SR.