Transformáciu nestabilnej tureckej ekonomiky podporí dohoda s MMF Turecko má rozvinutejšiu trhovú ekonomiku ako štáty bývalého komunistického bloku - Bohušová, Katarína
Nádej Turecka na vstup do Európskej únie. Dohoda o pomoci s MMF. Silné a slabé stránky tureckého hospodárstva. Súčasná kríza hospodárstva a plánovaný program ekonomickej reformy.