Summit otvoril SR možnosť dobehnúť prvú skupinu nová stratégia Európskej únie neohrozí proces integrácie - Stavrovská, Ivana
Pozvanie Slovenska na rokovania o vstupe do Európskej únie na Helsinskom summite. Očakávaný štart medzivládnych konferencií. Miera pripravenosti Slovenska na rokovania o vstupe.