Reforma sociálneho zabezpečenia je nevyhnutná - Krištofičová, Dagmar
Súčasný systém je drahý a nemotivačný, navyše sa nachádza v kritickej finančnej situácii. Deficit Sociálnej poisťovne pri nezmenenej situácii. Nepriaznivé trendy pri nezmenenej situácii. Nárast medzigeneračnej sociálnej nerovnováhy. Doplnkové dôchodkové poistenie. Základné riziká systému sociálneho poistenia.